Zakaj je taka cena

🦋🐾🌟 OBESKI S POMENOM
31. avgusta, 2022
Zakaj so moji izdelki tako posebni?
18. septembra, 2022
🦋🐾🌟 OBESKI S POMENOM
31. avgusta, 2022
Zakaj so moji izdelki tako posebni?
18. septembra, 2022

Zakaj je cena mojega izdelka, takšna kot je?

Zato ker je toliko vreden!

Ko sem začela pot HomemadeBagsWithLove sem se velikokrat znašla v dilemi, kako postaviti mojemu izdelku ceno. Vedela sem, koliko je vreden, ampak si tega nisem upala vsem povedati, zato sem ga vedno razvrednotila. Ko bi vedela že takrat in si zaupala in bila samozavestna, si kaj takega nikoli nebi dovolila in bi že od začetka postavila pravo ceno.

Ok, bom šla v detajle, da boste razumele zakaj so take cene in kaj vse vsebujejo.
Večina izdelkov je moj kroj, kar pomeni, da sem ga narisala sama in ga ustvarila sama. Nekaj, natančneje 2 izdelka, pa sta kupljen kroj, ki sem ga plačala, da ga lahko ustvarim sama s pomočjo kroja, ker nisem znala neko posebnost in mi je kroj pomagal, da sem prišla do rešitve. Nemalo ur sem preživela pred ekranom in šivalnim strojem, se učila, izobraževala, ugotavljala kako izpeljati zadevo, ki sem si jo zadala, uničila nemalo izdelkov, da je nastalo, to kar vidite sedaj.

Nato je z vsakim izdelkom prišla nova ugotovitev in s tem tudi nova potreba po boljšem in zmogljivejšem stroju, kar je pomenilo tudi vedno višji strošek strojev, saj so spadali med industrijske stroje in ti nikoli niso bili poceni. Prav tako je bilo pri vsakem stroju potrebno kupiti nove pripomočke, ki ti omogočijo, da narediš izdelek, kot ga sam stroj zahteva. Prav tako je prišla potreba po rezalniku, ki bi izdelek še bol personaliziral, mu dodal kako podrobnost, detajl in spet strošek, ki se meri v treh ničlah.

In smo že pri barvah in vzorcih umetnega usnja, ki je na zalogi. Kaj hitro sem ugotovila, da dobavitelji nimajo kakega vzorčka kar venomer na zalogi, da ga moram imeti jaz in to je pomenilo, da se je večala in večala zaloga materialov in le s tem, da sem jo kupila/plačala, je lahko nastala.

Pa če gremo še v podrobnosti, vsaka torba ima tudi neko količino kovinskih dodatkov, ki jih potrebuje, da lahko nastane, verižice, ki jo polepšajo/izboljšajo, prav tako ima ujemajočo zadrgo, ključek na zadrgi, obesek, moj logo, žepke, podlogo, poden, cvirn, lepilo, trdilo, ... škarje, s katerimi jo izrežem, šivanke s katerimi jo zašijem, knaker s katerim zabijem netke, ustvarim luknje, ...

Nato pa pridejo vam še bolj skriti stroški ... škatla v kateri jo pošljem, nalepke z mojim logotipom, zahvalne kartice, deklaracijski kartončki, vrvice, ki držijo kartončke, selotejp, ...

Nato pa stroški, ki jih še bolj redki poznajo ... naročeni izdelek je potrebno poslati preko poštnega ponudnika, ki računa poštnino in sedaj, ko so se tako povečali spletni nakupi in se stroški prevoza povečujejo, so nam tudi poštni ponudniki veselo začeli dražiti ta strošek, včasih se podraži tudi na 3 ali manj mesecev, ampak v moji trgovini vam pošiljam izdelke brez dodatnega stroška za poštnino. Potrebno je natisniti s printerjem nalepko, ki jo je potrebno kupiti, da bo do vas prišel paket, saj tega moj poštni ponudnik ne dela.

Najbolj neopazen strošek je pa strošek oglaševanja, strošek influencerjev, da vam pokažejo moje izdelke, stroške obdelave in funkcioniranja spletne strani, da poteka nakupu nemoteno in hitro, strošek aplikacij, s katerimi urejam fotografije, pripravljam objave, da vam jih predstavim, ...

Strošek, na katerega pa vsi pozabite od prvega do zadnjega, pa je strošek dela in vodenja podjetja. Moji izdelki nastanejo z mojimi rokami in sicer ponavadi tako, da mi pišete vaše želje, vam kot prvo poslikam morebitne kombinacije, nato odrežem izdelek, ga dodatno utrdim, če je potrebno, izrežem zunanjost in notranjost, zašijem, zalepim, pripravim, da je izdelek tak kot ste si ga zaželeli ... to ne nastane v minutah, ampak v urah in v teh urah, imajo tudi moje ure svojo vrednost, saj nihče ne dela zastonj (čeprav še velikokrat to ne drži, saj nekateri izdelki res potrebujejo dolgo časa da nastanejo).

Nato je potrebno pripraviti račun, razčleniti izdelek po kosih za materialno knjigovodstvo, oddati papirje računovodstvu, ga plačati, da ti vodi vse potrebno, plačati obveznosti do države in vse to vključiti v svoje izdelke.

Nato pride pa do tega, kar tudi sami opazite, cene rastejo v nebo, material se draži in ga je težko pridobiti, vse postaja dražje in dražje in to moram sprejemati tudi sama in se prilagajati.

No, že davno nazaj sem se odločila, da ne bom vsem dosegljiva, ne bom vsem primerna in ne bom vsem všečna, zato vsi, ki vidite moje cene kot visoke in vam nedosegljive, vas lepo pozdravljam in zaželim, da najdete sebi dosegljive in primerne v kopici ponudnikov na trgu. Prosim pa vas, da me ne primerjate z azijskimi izdelki, ki jih kupujete v trgovinah s hitro modo, saj si nismo v ničemer podobni.
Zato prosim, premislite, ko postavite trditev, da je nekaj drago ... premislite kaj vse vključuje ta za vas visoka številka in koliko torb ste zamenjali v kratkem času ali koliko časa nosite eno torbo in se vprašajte, ali je to res visoka cena za kvaliteten, po meri in željah narejen izdelek? Če še vedno tako menite, ste na napačni spletni strani in se vam zahvaljujem za vaš čas, ki ste ga prebili, da ste vse to prebrali.


Na koncu, se bom pa zahvalila mojim strankam, ki vidijo moje izdelke takšne vrednosti, kot sem jo postavila ... hvala ker spoštujete moje izdelke enako kot jaz sama in mi zaupate s svojim nakupom. Brez vaše podpore, nebi bila tako srečna.

Dodaj odgovor