Kaj pomeni trajnostna moda

set of cosmetic supplies near decorative leaves in vase on marble shelf
Kako očistiti svojo najljubšo torbico iz umetnega usnja…
24. januarja, 2022
torbe bubble
Kako je nastala kolekcija Bubble
17. aprila, 2022
set of cosmetic supplies near decorative leaves in vase on marble shelf
Kako očistiti svojo najljubšo torbico iz umetnega usnja…
24. januarja, 2022
torbe bubble
Kako je nastala kolekcija Bubble
17. aprila, 2022
Ne vem če sem se kdaj dotaknila in pojasnila v detajle mojo vizijo glede Homemade Bags With Love.

Ok ime je nastalo na predlog mojega sina, ko sem travmirala, kakšno ime naj si naredim za socialna omrežja in hkrati spletno stran in je rekel, mami, kaj pa če bi bila preprosto Homemade Bags With Love - Doma izdelane torbe z ljubeznijo. In je bilo takoj, sam res, kok hudo, da si na to pomislil, jaaaa, všeč ... oh ko bi takrat pomislila, da je to najdaljše ime na svetu :) ampak čeprav se vleče kot jara kača in še hitro dopušča tipkarske napake, ga OBOŽUJEM, obožujem zato ker ga je izbral on, moj največji ponos.

Ampak se pa hkrati zavedam, da je predolg in da ga bom morala zamenjati in najti krajšega, enako posebnega in osebnega, ampak to še malo odlašam.

Zdaj pa k moji viziji ... od začetka stremim k temu, da so izdelki narejeni kakovostno iz kakovostnih materialov in za dolgo uporabo. Seveda je z vsakim izdelkom, kakovost boljša, moja samozavest večja in znanje bogatejše. In dejstvo je, da kupujem najkvalitetnejše umetno usnje s tem namenom, da izdelki trajajo in vas spremljajo še dolgo. Glede na to, da pa je vsak izdelek tudi odvisen od vaše uporabe, načina nošnje, vzdrževanja, pa je glavni del moje vizije, da vam izdelek vedno popravim, če ga le lahko.

To pomeni, da bi želela ustvariti trajnostno uporabo kupljenega izdelka, dokler umetno usnje to dopušča in zato sem pripravljena izdelke popraviti in jim povrniti tisti čar, ki so ga mogoče začasno izgubili. Če kdo pozna svoj izdelek do obisti, je to oseba, ki ga je izdelala in zato je najbolje, da ga vrnete k meni in poskusim povrniti, popraviti, izboljšati ali urediti zadevo.

Na tak način vsi skupaj prispevamo k trajnostnem načinu življenja in potrošnje in ohranjamo planet za naše bodoče generacije. Zato, ko se tvoji torbici kar koli pripeti, piši mi, pokliči me, da jo poskusim popraviti ali rešiti težavo ... in vem, da ti bo prinašala nasmeh nazaj na obraz, ko se bosta skupaj potepali.

Ali si ti tudi želiš živeti trajnostno modo? Ali ti je še vedno prijetnejše, ko lahko kupiš poceni izdelek in se zato ne sekiraš če ga uporabljaš kratek čas in zavržeš?

Pa da te spomnim kako je bilo pred davnimi leti, ko mi še nismo bili na svetu, ja spustila se bom v pravo zgodovino, ampak se mi zdi da najbolje opisuje kaj pomeni trajnostno. No ko je moja mami zaključila šolanje in se zaposlila, je prvo plačo (ja celotno plačo) ki jo je dobila, zapravila za visokokakovosten plašč, plašč, ki si ga je v Modni hiši ogledovala mesece in mesece in ji je bil nedosegljiv. Ko je končno postal dosegljiv, je bil ta nakup zanjo pravi zaklad ... pazila je nanj, ga vzdrževala, nosila vsako sezono še nadaljnih 10 ali več let in je bil njen velik ponos.

No to pomeni trajnostno. Včasih ni obstajala hitra moda, velika nora proizvodnja, slabi materiali, ... ampak je bil vsak izdelek izdelan unikatno, visokokakovostno in za dolgo časa. Res je, da se tudi sama ne želim vrnit v čas, ki so ga oni živeli, s tem, da so si težko privoščili nam samoumevne stvari, ampak iz stališča uničevanja okolja in zapuščanja zemlje za naslednje generacije, si želim, da postanemo bolj trajnostni in živimo s kvalitetnejšimi unikatnimi izdelki, ki imajo za seboj tudi čudovito zgodbo, ne na miljone pretečenih kilometrov, energijo izmučenih in izžetih ljudi za trakom in njihovih le k dobičku strmečih nadrejenih ... mislim, da me vsak, ki je to prebral, razume, kaj imam v mislih in kaj želim povedati ... vem pa da ni lahko sprejeti to odločitev, saj smo rastli v potrošniško naravnani družbi in bomo težko sprejeli, da imamo manj in s tem visokokakovostnih izdelkov.

Ampak si želim, da kmalu to mišljenje spremenimo in začnemo v celoti podpirati izdelovalce, pridelovalce v svoji bližini in živeti z njihovo zgodbo vpeto v naše življenje.

Dodaj odgovor