Pogoji poslovanja

Splošni pogoji poslovanja v spletni trgovini Homemade Bags With Love v lasti podjetja METEOR TRADE d.o.o., so sestavljeni v skladu z Zakonom o elektronskem poslovanju na trgu (ZEPT), Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-1) in Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVOP-2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Podatki o podjetju

METEOR TRADE d.o.o.
Gradišče XIX 11
1291 Škofljica
069 709 967
Matična številka: 5967392000
Davčna številka: SI56804253
Zavezanec za DDV: Da
TRR: SI56 0313 4100 0447 704 (SKB d.d.)
Email: info@homemadebagswithlove.si

Dostopnost informacij

Ponudnik se zavezuje, da bo kupcu vselej zagotovil naslednje informacije:
a) identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registra),
b) kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunikacijo (e-pošta, telefon),
c) bistvene značilnosti blaga oziroma storitev (vključno s poprodajnimi storitvami in garancijami),
d) dostopnost izdelkov (vsak izdelek ali storitev, ki je v ponudbi na spletnem mestu, naj bi bil dostopen v razumljivem roku),
e) pogoje dostave izdelka ali izvršitve storitve (način, kraj in rok dostave),
f) vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno mora biti prikazano, ali že vsebujejo davke in stroške prevoza,
g) način plačila in dostave,
h) časovno veljavnost ponudbe,
i) rok, v katerem je še možno odstopiti od pogodbe in pogojih za odstop; poleg tega tudi o tem, če in koliko stane kupca vračilo izdelka,
j) pojasnilo postopka ob pritožbi, vključno z vsemi podatki o kontaktni osebi ali službi za stike s kupci.

Načini plačila

Ponudnik omogoča naslednje načine plačila:
· po predračunu na račun podjetja METEOR TRADE d.o.o.
· s Kreditnimi karticami preko ponudnika STRIPE. Če ste izbrali plačilo z bančno kartico prek ponudnika Stripe, lahko nadaljujete s plačilom z bančno kartico prek vgrajenega obrazca na naši blagajni, tako da navedete številko svoje bančne kartice, datum veljavnosti in CVC kodo. Upoštevajte, da ne vidimo in ne prejmemo nobenih podatkov o vaši bančni kartici, zato plačilo obdela ponudnik plačil Stripe z najvišjimi standardi varnosti.
· plačilo s PayPal računom – PayPal je eden izmed najbolj varnih načinov plačevanja na svetu. Omogoča, da plačujete s PayPal računom ali pa s kreditnimi karticami. Pridobitev PayPal računa, ki vam omogoča popolno varno plačevanje po spletu, je zelo preprosta.
· po povzetju preko UPN naloga (kjer vam pošta zaračuna poleg poštnine še strošek provizije, ki je določena po njihovem trenutno veljavnem ceniku)

Način plačila s KREDITNIMI KARTICAMI preko STRIPE ponudnika

Platforma ki jo ponujamo za obdelavo transakcij s kreditnimi in debetnimi karticami, povezanih z nakupi, je Stripe. Stripe Check Out zagotavlja udobje plačevanja na našem spletnem mestu z vgrajenim vtičnikom, tako da vnesete vaše plačilne podatke (številka kreditne kartice, datum poteka in veljavnosti CVC) kar v samem postopku nakupa. Ta način plačila z bančnimi karticami je enako zavarovan, vse informacije o transakcijah, ki jih posredujemo med našo spletno stranjo in sistemi podjetja Stripe, so šifrirane s pomočjo 256-bitnih SSL potrdil. Lahko ste popolnoma prepričani, da nobena tretja oseba, ki poskuša pridobiti dostop do občutljivih informacij, ne more pregledati, uporabljati ali spreminjati nobenih podatkov o imetniku kartice. Prav tako sami ne hranimo in niti nimamo dostopa do nobenih informacij, povezanih s podatki o imetniku kartice.

Stripe sprejema naslednje kartice:

 • Visa
 • Mastercard
 • American Express

Z uporabo Stripe Check Out se strinjate, da storitve Stripe prevzamete neposredno, zato vas prosimo, da se predhodno seznanite z njihovimi Pogoji uporabe. Z uporabo Stripe Check out in sprejetjem naših pogojev, ki vključujejo vse podatke o plačilu Stripe tudi soglašate, da boste zavezani Pogojem storitve Stripe. Prosimo, upoštevajte, da z uporabo Stripe pri plačilu na naši spletni strani izrecno razumete in se strinjate, da  nismo odgovorni za nobena plačila ali denarne transakcije, do katerih pride z uporabo njihove storitve. Izrecno razumete in se strinjate, da vsa plačila in denarne transakcije neposredno izvaja Stripe, in razumete, da nimamo pregleda ali vpliva na njihovo storitev. Soglašate, da ne odgovarjamo za nobene težave v zvezi s finančnimi in denarnimi transakcijami (vključno z vprašanji, ko nastane izguba ali škoda zaradi napačnih ali neveljavnih transakcij, na primer zaradi omrežne napake pri komunikaciji) med vami in ponudnikom Stripe. Če opravite transakcijo, je vaša dolžnost preveriti, ali je bila transakcija uspešno obdelana.

Izdani računi

Ponudnik izdaja vse račune na sedežu podjetja. Kupec prejme račun po elektronski pošti, ko je naročilo zaključeno in odposlano preko ponudnika poštnih storitev (Pošta Slovenije, DPD, GLS).

Cene

Vse cene vsebujejo DDV. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila in nimajo v naprej določene veljavnosti. Cene veljajo v primeru plačila z zgoraj navedenimi načini plačila, pod zgoraj navedenimi pogoji. Kupoprodajna pogodba med ponudnikom in kupcem je sklenjena v trenutku, ko ponudnik potrdi naročilo (kupec prejme elektronsko sporočilo o statusu Naročilo potrjeno). Od tega trenutka so vse cene in drugi pogoji fiksirani in veljajo tako za ponudnika, kot za kupca.

V primeru akcijskih cen(cen z dodatnim popustom – v spletni trgovini označeno kot “akcija”) ni možno uveljaviti nobenega dodatnega kupona za dodatni popust, kar pomeni, da na cene s popustom ni možno koristiti kuponov za popust. V kolikor je v košarici znižan izdelek, se kupon s popustom ne bo vnovčil.

Kupon za dodatni popust je mogoče izkoristiti le za izdelke, ki niso v akciji. Kupon za popust bo deloval le, če v košarici ne bo izdelka v akciji.

Na naročilo je možno koristiti le en kupon za popust.

Strošek poštnine in dostava (Pošta Slovenije)

Poštnina je GRATIS za vse izdelke v spletni trgovini, RAZEN za Umetno usnje PANELI (pri nakupu panelov nad 50 EUR je gratis poštnina). Izdelki bodo poslani preko Pošte Slovenije ali DPD ali GLS ponudnikov.
Pri zaključku naročila je možno pošiljko preusmeriti na ponudnika, ki ga navaja Pošta Slovenije. Izbira, ki je možna je navedena na njihovi spletni strani, na katero vas preusmeri vtičnik Pošte Slovenije, ki je naložen na naši spletni strani. In sicer je možno pošiljko preusmeriti na izbrani PAKETOMAT, BENCINSKI SERVIS ali pa NA ŽELJENO LOKACIJO POŠTE SLOVENIJE.

Če kupca v času dostave ni doma ali ne more prevzeti pošiljke v času dostave, je dolžan pošiljko prevzeti na svoji pošti v roku 14 dni od dneva obvestila.

Opozorilo: Ti pogoji ter stroški pakiranja in dostave veljajo samo znotraj Republike Slovenije. Za dostavo v druge države se zaračunajo stroški dostave po veljavnem ceniku Pošte Slovenije. Prav tako kupec nosi morebitne stroške dajatev v državah izven Slovenije. Ponudnik izdelkov ni odgovoren za zamude s strani ponudnika poštnih storitev ali za poškodovanje pošiljke, oziroma embalaže. Kupec je dolžan prejeto blago pregledati takoj in ob morebitnih poškodbah takoj obvestiti ponudnika poštnih storitev, kjer skupaj z naročnikom sestavijo zapisnik o poškodbi pošiljke.

Dobavni rok

Naročene izdelke vam izdelamo v roku 5 – 30 delovnih dni oziroma vas obvestimo v povratnem sporočilu, kdaj bo izdelek predvidoma izdelan. Ko je izdelek pripravljen in oddan na pošti, vam to tudi sporočimo. Če ste opazili, da vaše naročilo ni prispelo v predvidenem roku, nas nemudoma kontaktirajte na naš elektronski naslov info@homemadebagswithlove.si

Naročeni PANELI iz umetnega usnja bodo odposlani v roku od 2-5 dni.

Odstop od naročenega blaga – obrazec TUKAJ

Pri pogodbah, sklenjenih na daljavo, ima potrošnik (po 134. členu ZVPot-1) pravico, da v 14 dneh podjetju na elektronski naslov (info@homemadebagswithlove.si) in izpolnjenim obrazcem – TUKAJ , sporoči, da odstopa od pogodbe, ne da bi mu bilo treba navesti razlog za svojo odločitev. Vrnitev prejetega blaga podjetju v roku za odstop od pogodbe se šteje za sporočilo o odstopu od pogodbe z obrazcem in prejetim reklamiranim izdelkom na naslov podjetja.

Izdelek, katerega želite vrniti, mora biti:
– neuporabljen, nenošen, čist in nepoškodovan in v originalni embalaži,
– če ste izdelek že začeli uporabljati, odstop od pogodbe in vračilo izdelka več ni mogoč.
Glede vprašanj in dodatnih informacij, nam pišite na elektronski naslov: info@homemadebagswithlove.si

Potrošnik mora najkasneje v 14 dneh po sporočilu o odstopu od naročila podjetju vrniti blago. Potrošnik vrne blago na naslov: METEOR TRADE d.o.o., Gradišče XIX 11, 1291 Škofljica. Po prejemu blaga podjetje potrošniku skladno z zakonom vrne vsa opravljena plačila. Edini strošek, ki bremeni potrošnika v zvezi z odstopom od naročila, je neposredni strošek vračila blaga (poštnina).
Potrošnik ob vračilu blaga pošlje tudi račun za blago in osebne podatke ter transakcijski račun, na katerega želi prejeti vrnjeno plačilo. Vračilo plačila bomo opravili v 14ih dneh od prejema blaga in prejema obvestila o odstopu od pogodbe.

Zakon o varstvu potrošnikov v 135. členu določa izjeme, za katere stranka po zakonu nima možnosti vračila:

 • Če je izdelek narejen po navodilih potrošnika in prilagojen njegovim potrebam, in na katerem ni bila storjena naša napaka (napačno podani podatki potrošnika…itd.)
 • Potrošnik nima pravice do odstopa od pogodbe pri pogodbah, katerih predmet je artikel, ki je bil izdelan po natančnih navodilih potrošnika, ki je bilo prilagojeno njegovim osebnim potrebam, ki zaradi svoje narave ni primerno za vračilo, ki je hitro pokvarljivo ali kateremu je že potekel rok uporabe.

Odstop od pogodbe ni mogoč za blago:

 • katerih cena je odvisna od nihanj na trgih, na katera podjetje nima vpliva in ki lahko nastopijo v roku odstopa od pogodbe;
 • ki je izdelano po natančnih navodilih potrošnika in prilagojeno njegovim osebnim potrebam;
 • ki je hitro pokvarljivo ali mu hitro preteče rok uporabe;
 • o dobavi zapečatenega blaga, ki ni primerno za vračilo zaradi varovanja zdravja ali higienskih vzrokov, če je potrošnik po dostavi odprl pečat;
 • ki je zaradi svoje narave neločljivo pomešano z drugimi predmeti;
 • sklenjenih na javnih dražbah;

(1) V primeru odstopa od pogodbe podjetje nemudoma oziroma najpozneje v 14 dneh po prejemu obvestila o odstopu od pogodbe vrne vsa prejeta plačila.

(2) Podjetje vrne prejeta plačila potrošniku z enakim plačilnim sredstvom, kot ga je uporabil potrošnik, razen če se je potrošnik izrecno strinjal z uporabo drugega plačilnega sredstva in če potrošnik zaradi tega ne nosi nobenih stroškov.

(3) Potrošnik ni upravičen do povračila dodatnih stroškov, ki so nastali, če se je izrecno odločil za drugo vrsto pošiljke, kakor je cenovno najugodnejša standardna pošiljka, ki jo ponuja podjetje.

(4) Pri prodajni pogodbi lahko podjetje zadrži vračilo prejetih plačil do prevzema vrnjenega blaga ali dokler potrošnik ne predloži dokazila, da je blago poslal nazaj, razen če podjetje ponudi možnost, da samo prevzame vrnjeno blago.

(5) Kadar je pri pogodbi, sklenjeni zunaj poslovnih prostorov, blago dostavljeno na dom ob sklenitvi pogodbe, ga podjetje prevzame na lastne stroške, če zaradi narave blaga takega blaga običajno ni mogoče vrniti po pošti.

Pri odstopu od pogodbe, kjer je bil koriščen bonus, koda za popust ali promocijska koda, se ta sredstva upoštevajo kot popust in se uporabniku ne vrnejo. Uporabniku se vrne le vplačani znesek. Darilni bon se pri odstopu od pogodbe upošteva kot plačilno sredstvo in vrne uporabniku kot darilni bon, vplačani znesek pa se vrne uporabniku.

V izjemnih primerih, ko artikli niso vrnjeni v skladu ZVPot-1, lahko potrošniku ponudimo odkup artikla z ustrezno odškodnino, ki jo z zapisnikom določimo ob vračilu. Odkup z znižano vrednostjo se upošteva ob potrditvi potrošnika po elektronski pošti. Potrošnik omenjeno odkupnino koristi izključno ob naročilu drugega artikla enake ali višje vrednosti. 

Pravico do vračila kupnine v primeru uveljavljanja garancije in stvarnih napak natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov (neuradno prečiščeno besedilo).

Stvarna napaka – obrazec TUKAJ

o    Potrošnik lahko uveljavlja svoje pravice iz naslova stvarne napake, če o napaki obvesti prodajalca v roku dveh mesecev od dneva, ko je bila napaka odkrita. Potrošnik mora v obvestilu o napaki natančno opisati napako in prodajalcu omogočiti, da stvar pregleda.
Obvestilo o napaki lahko potrošnik prodajalcu sporoči osebno, o čemer mu prodajalec mora izdati potrdilo, ali ga pošlje v prodajalno, kjer je bila stvar kupljena, ali pa zastopniku prodajalca, s katerim je sklenil pogodbo.

METEOR TRADE d.o.o. ne odgovarja za nastalo škodo in napake, ki bi bile posledica nepravilne uporabe in vzdrževanja izdelka.

Prodajalec ne odgovarja za stvarne napake na blagu, ki se pokažejo potem, ko mineta dve leti, odkar je bila stvar izročena. Šteje se, da je napaka na stvari obstajala že v času izročitve, če se pojavi v roku šest mesecev od izročitve. Pravice potrošnika iz prvega odstavka ugasnejo s potekom dveh let od dneva, ko je o stvarni napaki obvestil prodajalca.

Potrošnik, ki je pravilno obvestil prodajalca o napaki, ima pravico od prodajalca zahtevati, da:

–  odpravi napako na blagu ali vrne del plačanega zneska v sorazmerju z napako ali

–  blago z napako zamenja z novim brezhibnim ali

–  vrne plačani znesek.

Kdaj je napaka stvarna? Kadar:

–  artikel nima lastnosti, ki so potrebne za njegovo normalno rabo ali za promet

–  artikel nima lastnosti, ki so potrebne za posebno rabo, za katero jo kupec kupuje, ki pa je bila prodajalcu znana oziroma bi mu morala biti znana

–  artikel nima lastnosti in odlik, ki so bile izrecno ali molče dogovorjene oziroma predpisane

–  je prodajalec izročil artikel, ki se ne ujema z vzorcem ali modelom, razen če je bil vzorec ali model pokazan le zaradi obvestila.

 Kako se preverja primernost artikla?

Preverja se z drugim, brezhibnim artiklom enake vrste, hkrati pa tudi z izjavami proizvajalca oziroma navedbami na samem artiklu.

Kako se stvarno napako uveljavi?

Kupec nas mora o morebitni stvarni napaki skupaj z natančnim opisom le-te obvestiti v zakonsko določenem roku in nam hkrati omogočiti pregled artikla. Obrazec za prijavo stvarne napake se nahaja TUKAJ. Pravico do uveljavljanja stvarne napake na artiklu natančneje urejajo določila zakona o varstvu potrošnikov.

Kako lahko vrnem izdelek?

Prosimo, da nas kontaktirate na naš e-mail naslov info@homemadebagswithlove.si. Dogovorili se bomo o načinu vračila in možnostih zamenjave oziroma vračilu denarja.

Varovanje osebnih podatkov – podrobneje TUKAJ

Izjava o zasebnosti določa način uporabe osebnih podatkov na spletni strani. Politika o zasebnosti je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ur.l. RS, št. 59/99 s spremembami in dopolnitvami). Ta politika zasebnosti in varovanja osebnih podatkov velja za vsakogar, ki se skladno s Splošnimi pogoji spletnega mesta šteje za uporabnika, ter za celotno spletno mesto, za vse njegove sestavne dele in podstrani.
Z uporabo spletnega mesta uporabnik potrjuje, da sprejema in se strinja z vsemi določbami te politike.

Zbiranje podatkov

Ponudnik zbira podatke uporabnika ob nakupovanju v spletni trgovini ter prijavi na e-novice.
O uporabniku zbira naslednje podatke: ime, priimek, e-pošta, telefonska številka in naslov prebivališča (ulica, hišna številka, pošta, kraj, pokrajina, država).
Ponudnik na spletnem mestu uporablja piškotke (cookies), po katerih razpoznava uporabnike in jim omogoča lažje delo in uporabo spletnega mesta. Piškotki so datoteke, ki se namestijo na uporabnikovo napravo, s katero dostopa do spletnega mesta. Namestitev piškotkov lahko uporabnik kadarkoli omeji ali prepove z ustreznimi nastavitvami svojega spletnega brskalnika, vendar pa si ponudnik pridržuje pravico, da v takem primeru določeni deli spletnega mesta ali določene funkcionalnosti uporabniku niso dostopni. Z uporabo piškotkov ni mogoča identifikacija uporabnikov.
Ta politika se lahko kadarkoli spremeni ali dopolni brez vnaprejšnjega opozorila ali obvestila. Z uporabo spletnega mesta po spremembi te politike uporabnik potrjuje, da se strinja s spremembami.

Obdelava podatkov – pravice posameznika TUKAJ

Ponudnik bo zbrane podatke o uporabnikih uporabljal izključno za naslednje namene:

 •     pripravo odgovorov oziroma ponudb in pošiljanje le-teh po navadni ali e-pošti;
 •     izvedbo naročil uporabnikov (pošiljanje in dostava, izdaja računa, uveljavljanje terjatev ipd.);
 •     vodenje evidence povpraševanj uporabnikov in dostav kupcem;
 •     statistične, marketinške in druge analize in raziskave v zvezi s povpraševanji uporabnikov;
 •     komunikacija z uporabnikom v primeru tehničnih okvar ali težav spletne strani (naročnik in poslovni partnerji pri izvedbi spletne strani);
 •     občasno pošiljanje elektronskih sporočil (e-pošte) z vsebino, povezano s spletnim mestom komercialne ali nekomercialne narave.
 • Ponudnik bo uporabniku kadarkoli omogočil, da se na razumljiv in enostaven način odjavi od prejemanja njegovih e-sporočil.
 • Ponudnik vse podatke o uporabnikih varuje skladno s to politiko in z zahtevami za zavarovanje osebnih podatkov, ki jih določa zakonodaja Republike Slovenije, ter skladno s svojim internim pravilnikom o varstvu osebnih podatkov. Ponudnik podatkov o uporabnikih v nobenem primeru NE bo posredoval tretjim osebam.

Komunikacija

Ponudnik bo z uporabnikom stopil v stik preko sredstev komunikacij na daljavo le, če temu uporabnik izrecno ne nasprotuje. Oglasna elektronska in/ali SMS sporočila bodo vsebovala naslednje sestavine:
– jasno in nedvoumno bodo označena kot oglasna sporočila,
– pošiljatelj bo jasno razviden,
– različne akcije, promocije in druge tržne tehnike, bodo označene kot takšne.
Prav tako bodo jasno določeni pogoji udeležbe v njih:
– jasno bo predstavljen način odjave od prejemanja oglasnih sporočil,
– željo uporabnika, da ne želi prejemati oglasnih sporočil, bo ponudnik izredno spoštoval.

Pravno obvestilo

Spletna trgovina Homemade Bags With Love in vsi podatki na njej, slike artiklov, grafični in video elementi na spletni strani so zaščiteni z Zakonom o avtorskih pravicah in jih ni dovoljeno reproducirati ali uporabljati brez predhodnega pisnega dovoljenja. Blagovna znamka Homemade Bags With Love in logotip sta v lasti podjetja METEOR TRADE d.o.o., Gradišče XIX 11, 1291 Škofljica.

Pritožbe in spori

Ponudnik spoštuje veljavno zakonodajo o varstvu potrošnikov. Ponudnik se po vseh močeh trudi izpolnjevati svojo dolžnost vzpostaviti učinkovit sistem obravnavanja pritožb in določiti osebo, s katero se, v primeru težav, kupec lahko poveže telefonsko ali po elektronski pošti. Pritožba se odda preko e-poštnega naslov info@homemadebagswithlove.si. Postopek obravnave pritožbe je zaupen. Ponudnik bo v petih delovnih dneh potrdil, da je prejel pritožbo, sporočil kupcu, kako dolgo jo bo obravnaval in ga vseskozi obveščal o poteku postopka. Ponudnik se zaveda, da je bistvena značilnost potrošniškega spora, vsaj kar zadeva sodno reševanje, njegova nesorazmernost med ekonomsko vrednostjo zahtevka in stroški, ki nastanejo pri reševanju samega spora. To je tudi glavna ovira, da potrošnik ne sproži spora pred sodiščem. Zato se ponudnik prizadeva po svojih najboljših močeh, da se morebitni spori rešijo sporazumno.