Kako očistiti svojo najljubšo torbico iz umetnega usnja…

red apple fruit with black background
Si že slišala za vegansko oz rastlinsko umetno usnje?
23. januarja, 2022
Kaj pomeni trajnostna moda
2. februarja, 2022
red apple fruit with black background
Si že slišala za vegansko oz rastlinsko umetno usnje?
23. januarja, 2022
Kaj pomeni trajnostna moda
2. februarja, 2022

Večna dilema in tematika pogovorov je, kako očistiti torbico iz umetnega usnja, da je ne poškoduješ.

Po navodilih proizvajalca se umetno usnje čisti in vzdržuje le z mokro krpo, nikakor se ne sme izdelkov strojno prati ali jih namakati in sušiti v stroju, kaj šele z belilom čistiti. Se strinjam popolnoma, saj bi s tem izdelek uničili in nebi bil več enak, kot je bil, ko ste ga kupili.

Ker pa sama zelo rada preizkušam, kako se nekaj obnese in kaj se ne obnese, bom napisala nekaj mojih preizkusov, za katere bi vas prosila, da jih ne jemljete kot splošno rešitev, KER TO NI REŠITEV za čisto vsako umetno usnje, to so moji preizkusi in delim z vami kaj sem ugotovila. V primeru, da pa se najdete tudi vi v zagati, kako odstraniti madež iz izdelka, mi lahko pišete, spomnite, kateri izdelek ste kupili pri meni in poskusim sama na delčku umetnega usnja, ki je enak vašemu, kaj lahko preizkusite in kaj ne, da nebi prišlo še do večjih poškodb. Res pa je, da so moja umetna usnja spravljena v prostoru in ne izpostavljena vremenskim vplivom in ostalim nevšečnostim, zato je možno, da tudi ta rešitev, ne bo za vas najbolj učinkovita.

Pa da se vrnem k mojemu preizkušanju in kaj vam pri prvi težavi najprej predlagam:

    • poiščite belo radirko in poradirajte madež - ne to ni hec, to se je izkazalo za najbolj učinkovito brisanje madeža kulija, ampak ne na vseh umetnih usnjih, zato, primite radirko in poskusite madež prvo poradirati
    • če radirka ni odstranila madeža iz izdelka, poskusite z mokrim baby robčkom brez olja - ta način z robčki tudi sama redno koristim, ko čistim sedežno iz umetnega usnja, saj so se izkazali za najbolj učinkovite. Obstajajo pa tudi prav namenski robčki za čiščenje umetnega usnja.
    • preizkusila sem tudi očistiti s čudežno gobico in na nekaterih umetnih usnjih, se je izkazala za izredno učinkovito, pri nekaterih, pa je z drgnjenjem ZBLEDELA BARVA! Zato je potrebna velika previdnost, pri čiščenju z njo!
    • čistila, ki sem preizkusila na umetnem usnju so meglio, belilo, čisti bencin in aceton in vam lahko povem, da so bila NEUČINKOVITA, zato je potrebna velika previdnost pri preizkušanju z njimi!

Na podlagi vseh mojih ugotovitev vam predlagam, da prvo preizkusite očistiti madež z RADIRKO, če ne gre, uporabite MOKRO KRPO, če ne gre poskusite z BABY ROBČKOM BREZ OLJA in nato pišete meni, mi poveste kakšen madež ste ustvarile in s čim je bil ustvarjen in preizkusim na umetnem usnju, kaj bi morebiti lahko delovalo pri brisanju madeža.

Upam, da vam je današnji blog nasvet prišel prav oz vam bo prišel prav v prihodnje :)

 

VABIM TE, DA POGLEDAŠ MOJO NOVO KOLEKCIJO MAJHNIH, MODERNIH TORBIC, KI SEM JIH POIMENOVALA 

LumniAnja

 

 

Dodaj odgovor